Mevsimin en guzel meyvelerinden biri ÇİLEK :)
Yaz aylarinin en sevdiğim yanlarindan biri de meyveleri... çok meyve düşkünü bir insan değilim fakat yaz aylarini mevyeleri için iple çekiyorum...
Geçen akşam bir arkadaşlarımın evine gittim, yemekten sonra çilek ve dondurma keyfi ile yaza merhaba dedik :) fakat narin bir meyve olan çilek, kısa zamanda tüketmezsen küsüveriyor :) Akşam eve dönerken evsahibem kalan çilekleri bana hediye etti... iyi ki de etmiş ki bu tarifi sizlerle paylaşabiliyorum...
Herkese afiyet olsun,
Malzemeler
4 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Sıvı Yağ (ben ayçiçek ve zeytinyağını karıştırıyorum)
2 Su Bardağı Şeker
2,5 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Tüp Dr.Oetker Limon Esansı
1 Su Bardağı Sıvı Yağ (ben ayçiçek ve zeytinyağını karıştırıyorum)
2 Su Bardağı Şeker
2,5 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Tüp Dr.Oetker Limon Esansı
1 Tüp Dr.Oetker Vanilya Esansı
1 Çorba Kasesi küçük doğanmış çilek
Yapılışı
Yumurta aklarını cam bir kasede, krem şanti kıvamına gelinceye kadar mikser ile çırpın, 1 su bardağı şekeri azar azar ekleyip 2-3 dk. daha çırpın.
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını ve 1 su bardağı şekeri, şeker eriyene kadar mikser ile çırpın. Yağı ekleyerek çok az daha çırpalım.
Yumurta sarısı karışımımıza un, kabartma tozu, limon ve vanilya esansını ilave edin.
(bu aşamada yoğun bir karışım elde edeceksiniz.)
Şekerli yumurta aklarını, karışıma ekleyip kahta bir kaşık/spatül yardımı ile karıştırın. (yoğun karışımımız yumurta akları ilave olunca yumuşayıp akışkan bir hal kazanacak.)
Son olarak çileklerimizi kek karışımımıza ilave edelim.
Karışımı dilediğiniz kek kalıbına (ben yağlı kağıt serdiğim borcam tepsiye döktüm.)
175 derecede onceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dk. pişirin.
(piştiğini anlamanın en kolay yolu batırdığınız kürdanın temiz çıktığını görmek ;))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder