Siz de benim gibi sebzeleri yağda kızarak yemek istemiyorsanız o zamn sebzelerimizi fırına atalım...
Fırında nar gibi kızarmış;
Patlıcan,
Kabak,
Patates,
Soğan ...
Sebzelerimizi soyduktan sonra, patlıcanları soyup tuzlu suda bekletelim ki diger sebzeleri soyarken kararmasınlar :) dilediğiniz şekilde doğrayın,
Fırın tepsinine pişirme kağıdı sererek sebzelerimizi üzerine dizelim,
Fırça yardımı ile tercihen zeytinyağını (dilerseniz diğer sıvı yağlarıda kullanabilirsiniz) sebzelerimiz üzerine sürelim.
200 derecede 30-40 dk arası kızarmaya bırakalım...
Pişirme süresi, sebzelerin kalınlığı ile değişebilir. En geç pişen patates olacağı için patatesleri kontrol ederek, piştiklerinden emin olabiliriz...
Ben taze sarımsağı çok sevdiğim için 2 dal taze sarımsağı, bir kase yoğurtla karıştırıp, sebzelerimin üzerini süsleyerek sofraya getirdim ....
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder