9 Mayıs 2010

Fırında Sebze :)



Siz de benim gibi sebzeleri yağda kızarak yemek istemiyorsanız o zamn sebzelerimizi fırına atalım...


Fırında nar gibi kızarmış;

Patlıcan,
Kabak,
Patates,
Soğan ...

Sebzelerimizi soyduktan sonra, patlıcanları soyup tuzlu suda bekletelim ki diger sebzeleri soyarken kararmasınlar :) dilediğiniz şekilde doğrayın,
Fırın tepsinine pişirme kağıdı sererek sebzelerimizi üzerine dizelim,

Fırça yardımı ile tercihen zeytinyağını (dilerseniz diğer sıvı yağlarıda kullanabilirsiniz) sebzelerimiz üzerine sürelim.

200 derecede 30-40 dk arası kızarmaya bırakalım...





Pişirme süresi, sebzelerin kalınlığı ile değişebilir. En geç pişen patates olacağı için patatesleri kontrol ederek, piştiklerinden emin olabiliriz...
Ben taze sarımsağı çok sevdiğim için 2 dal taze sarımsağı, bir kase yoğurtla karıştırıp, sebzelerimin üzerini süsleyerek sofraya getirdim ....



Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder