18 Temmuz 2010

Icebox Butter Cookies

Merhaba,

Eskiden yurtdışından metal kutu içinde terayağlı bisküvi gelirdi, bayılırdım tadına...tabii zaman ilerledikçe burada da çok lezzetli bisküviler yapıldığından onları aramaz olmuştum. Yemek kitabımdan seçtiğim kurabiyeyi yapıp tattıktan sonraaaa... o eski tadı hatırladı damağım :)

Eğer o tereyağlı bisküvileri siz de seviyorsanız.. denemenizi tavsiye edecegim bir tarif geliyor...


Malzemeler;

240 gr tereyağ
3/4 cup şeker
1 yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü
2,5 cup + 2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1/2 cup badem (ceviz veya fıstık da olabilir)

üzeri için toz şeker

Yapılışı;

Mikser kabına tereyağı ve şekeri koyalım, yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar çırpalım. (3 dk.)
Yumurtayı ve vanilyayı ilave edelim, karıştıralım.
Un, badem ve tuzu ilave edip iyice karıştıralım. (ben elimle yoğurunca iyice karıştığını anlayanlardan olduğum için yoğrdum)

hamuru ikiye ayıralım,
pişirme kayıdından 2 parça keselim (30'ar cm.gibi)
hamurumuzu kağıda yerleştirip yuvalayalım sıkı sıkı :) (sıkılaştırmak için ekmek kesme tahtasından yardım aldım)
iki rulomuzu da buzdolabına koyalım en az 2 saat veya bir gece dinlendirebiliriz.

Fırınımızı 180 derece ısıtalım.
buzdolabından katılaşmış hamurumuzu çıkaralım ve toz şekere bulayalım. pişince çıtır çıtır oluyor...

Bıçakla keselim (inceliği zevkinize bırakıyorum)
20 dk. pişirelim.

Afiyet olsunnnn...

2 yorum:

  1. ellerinize sağlık, bunu yapmak istiyorum ama vanilya özütü yerine ne kullanılabilir?

    YanıtlaSil